Re-Minds Meeting 19 Şubat 2014

PLC 5 Grubu Takım Lideri: Betti Delevi
19 Şubat 2014 Toplantısı

Katılanlar: Murat Yanar, Tuğba Elter, Pınar Akçay, Tuba Özsivri, Melek Köksalan, Yelda Ülgen, Özlem Küçükoğlu, Veysel Laçin (gecikmeli)
Katılmayanlar: Canan Okatan, Neslihan Akçınar ve Şenay Önal toplantıları nedeniyle haber vererek gelemediler.
Notlar:
1.     Kuzey-Güney-Doğu-Batı çalışması yapıldı.  Etkinlikte her grup üyesi, dört farklı duvara asılmış olan (ekte örneğinin görülebileceği) “Yön” den hangisinin kendini en iyi ifade ettiğine karar Verdi. Daha sonra aynı “yön”ü seçen üyeler hazırlanmış 5 soruyu beraberce cevapladı (ekte örneği görülebilir). Sonrasında ise her “yön” kendi cevaplarını diğer “yön”lerle paylaştı. Bu çalışmada her birimizin farklı tarzları, çalışma şekilleri ve tercihleri olduğunu; aynı grup içinde çalışırken bazı tarzlarla çalışmakta zorlanılabileceği, bazıları ile iyi takım olunabileceği, bazen bir tarzın diğerinin eksikliğini kapatabileceği, birbirimizin özelliklerini bilmenin ve saygı göstermenin çalışmalarımızın verimini arttırıp atmosferini iyileştirebileceği görüldü ve anlaşıldı. Bu etkinliğin, beraber çalışmasını isteyeceğimiz öğrenci gruplarıyla veya zümre içindeki öğretmen arkadaşlarla da yapılabileceği konuşuldu.
2.    Grup çalışma kuralları görüşüldü; PLC ölçütlerinin Kabul edilmesi mantıklı bulundu. (ekte görülebilir)
3.    Grup adının, Veysel Laçin’in önerdiği gibi “Re-Minds” olması Kabul edildi.
4.    Üyeler, çizelgeye telefon ve e-posta adreslerini yazdı. Katılamayan arkadaşların da ekteki tablodaki yerleri doldurarak Betti’ye iletmeleri rica olunur.

5.    Bir sonraki toplantının 11 Mart Salı günü Lise Rehberlik bölümünde yapılması kararlaştırıldı. Bu toplantıda ilk defa bir PLC çalışması yapılacak. Canan  sunucu/presenter; Betti ise “facilitator” görevini üstlenecek. Bu çalışmadan bir hafta önce çalışma ile ilgili bilgi ve protokol üyelere ulaştırılacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder